Informacje dodatkowe
Waga | 5 kg |
---|---|
Producent | |
opakowanie |
37,00 zł
– wspomaga przebiegu fermentacji kiszonkarskiej
– ogranicza zagrzewania i psucia kiszonek w czasie wybierania pryzmy
– stymuluje przebieg fermentacji mlekowej
– niweluje błędy w trakcie przygotowywania pryzmy
– hamuje rozwój bakterii gnilnych
– ułatwia przechowywanie zakiszonego surowca
Skład:
kwas propionowy – hamuje rozwój grzybów i pleśni
kwas mrówkowy – hamuje rozwój bakterii gnilnych
kwas mlekowy – ogranicza niewłaściwą fermentację masłową i octową
mrówczan amonu – stabilizuje kiszonkę, hamuje rozwój bakterii tlenowych,
propionian amonu – buforuje i stabilizuje kiszonkę
substancje antykorozyjne – zmniejszają właściwości korozyjne kwasów kiszonkarskich
nośnik
Dawkowanie:
kukurydza CCM i kiszonka z całych roślin zbożowych GPS, wysłodki prasowane 0.5-1.0 kg/tonę
trawy, wysłodki świeże 1-1.5 kg/tonę,
przewiędnięte rośliny motylkowate (lucerna, koniczyna czerwona i inne) oraz ich mieszanki z trawami ? 1-2 kg/tonę
Najprostszym sposobem jest opryskanie zielonki np. za pomocą konewki, w silosie podczas jej wyładunku z przyczep i rozgarniania,
Przy zbiorze sieczkarnia polową, sieczka jest spryskiwana preparatem w momencie wydmuchiwania na przyczepę za pomocą specjalnego dozownika umieszczonego w gardzieli wylotowej,
Przy zbiorze prasami zielonkę opryskuje się na wałkach bezpośrednio przed prasowaniem w bele lub dozuje się odmierzoną ilość preparatu aplikatorem do dodatków kiszonkarskich.
Brak w magazynie
ul. Mazowiecka 51B, 18-300 Zambrów
(86) 276 08 40/42
agrotechnik@agrotechnik.home.pl
Godziny otwarcia: pon.-pt. 08.00-17.00, sb. 09.-14.00
Trakt Suraski 4A, 18-200 Wysokie Mazowieckie
(86) 275 03 40
wysokie@agrotechnik.home.pl
Godziny otwarcia: pon.-pt. 09.00-17.00, sb. 09.-14.00