Informacje dodatkowe
Waga | 5 kg |
---|---|
Producent | |
opakowanie |
44,00 zł
KWAS ROLNICZY 50% do zakiszania
– zabezpiecza prawidłowy przebieg fermentacji
– poprawia strawność składników pokarmowych w kiszonce
– minimalizuje straty w procesie kiszenia
– umożliwia kiszenia roślin wysokobiałkowych
– zwiększa stabilność kiszonek.
– skuteczny w każdych warunkach
Skład:
kwas mlekowy – zabezpiecza prawidłowy przebieg fermentacji mlekowej, ogranicza niewłaściwą fermentację masłową i octową, nadaje właściwy zapach kiszone
kwas mrówkowy -hamuje rozwój bakterii gnilnych
kwas ortofosforowy -silnie obniża pH kiszonki
substancje antykorozyjne -zmniejszają właściwości korozyjne kwasów kiszonkarskich
nośnik
Dawkowanie:
trawy świeże 2-3 kg kwasu mlekowego/10 ton
trawy przewiędnięte 1-2 kg kwasu mlekowego/10 ton
kukurydza 1-2 kg kwasu mlekowego/10 ton
wysłodki buraczane mokre 2-3 kg kwasu mlekowego/10 ton
lucerna 4-5 kg kwasu mlekowego/10 ton
roztwór roboczy= 1 kg kwasu mlekowego + 10-20 l wody
Najprostszym sposobem jest opryskanie zielonki np. za pomocą konewki, w silosie podczas jej wyładunku z przyczep i rozgarniania,
Przy zbiorze sieczkarnia polową, sieczka jest spryskiwana roztworem KWASU ROLNICZEGO w momencie wydmuchiwania na przyczepę za pomocą specjalnego dozownika umieszczonego w gardzieli wylotowej,
Przy zbiorze prasami zielonkę opryskuje się na wałkach bezpośrednio przed prasowaniem w bele lub dozuje się odmierzoną ilość preparatu aplikatorem do dodatków kiszonkarskich.
29 w magazynie
ul. Mazowiecka 51B, 18-300 Zambrów
(86) 276 08 40/42
agrotechnik@agrotechnik.home.pl
Godziny otwarcia: pon.-pt. 08.00-17.00, sb. 09.-14.00
Trakt Suraski 4A, 18-200 Wysokie Mazowieckie
(86) 275 03 40
wysokie@agrotechnik.home.pl
Godziny otwarcia: pon.-pt. 09.00-17.00, sb. 09.-14.00